Китайско Зеле
Зеленчуци

Китайско Зеле

Китайското зеле е диетичен и лечебен зеленчук, който е много полезна храна при редица заболявания. Китайското зеле има много приятен аромат и вкус и често влиза в състава на много салата. Състав на китайско зеле.

1

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Зеленчуци - ЧушкиЗеленчуци

Чушки

05.03.2014

Чушките съдържат също витамин В6, фитохимикали като ликопен и бета-каротин, фолат, калий и изобилие от фибри. Чили чушките съдържат и допълнително вещество, наречено капсаицин. Видове чушки.

Зеленчуци - ГрахЗеленчуци

Грах

05.03.2014

Зеленият грах осигурява хранителни вещества, които са важни за поддържане здравината на костите. Зеленият грах също служи като много добър източник на фолиева киселина и на витамин B6. Състав на граха. Ястия с грах.

Зеленчуци - ПразЗеленчуци

Праз

05.03.2014

Праз-лукът или на кратко праз е член на семейството на лука, като ароматът му е много по-пречистен, фин и сладък в сравнение с този на обикновения лук. Състав на праза. Готвене на праз.

Зеленчуци - Брюкселско зелеЗеленчуци

Брюкселско зеле

05.03.2014

Брюкселското зеле е много полезни срещу някои видове рак. Брюкселското зеле е зеленчук от семейството на карфиола и броколите. Брюкселско зеле се култивира в големи количества в Белгия.

Зеленчуци - АлабашЗеленчуци

Алабаш

05.03.2014

Свежият и млад алабаш е вкусен да се консумира суров. Алабашът не съдържа мазнини и холестерол. Алабашът има малко калории и e с ниско съдържание на натрий. Готвене на алабаш.

Зеленчуци - ПатладжаниЗеленчуци

Патладжани

05.03.2014

Патладжаните са зеленчуци, богати на витамини и фитонутриенти, които имат антиоксидантно действие. Патладжаните са храна за мозъка и за полезни за сърцето. Готвене на патладжани.

Зеленчуци - КамбиЗеленчуци

Камби

04.03.2014

Прекрасна комбинация от силен вкус и хрупкава текстура, камбите са достоен представител на зеленчуковия свят. Кулинарна употреба на камби. Здравословни ползи от камбите.

Зеленчуци - ТикваЗеленчуци

Тиква

04.03.2014

Тиквата (Cucurbita) спада към т. нар плодови зеленчуци. Тиквата притежава ценни диетични и вкусови качества. Тиквата е добър източник на минерали и витамини. Приложения на тиквата в кулинарията.

Зеленчуци - Люти чушкиЗеленчуци

Люти чушки

04.03.2014

Лютите чушки са уникален със своите вкусови качества и целебни свойства дар от природата. Отслабване с люти чушки. Отглеждане и разсад за люти чушки. Кулинарна употреба на люти чушки

Зеленчуци - Зелен ФасулЗеленчуци

Зелен Фасул

04.03.2014

Зеленият фасул е широко разпространена полска култура у нас. Зеленият фасул е много добър източник на витамини А и С. Ползи, избор, съхранение и кулинарно приложение на зелен фасул.

Зеленчуци - РевенЗеленчуци

Ревен

04.03.2014

Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът подобрява работата на стомаха.