Зелен лук
Зеленчуци

Зелен лук

1

Зеленият лук е изключително добре познат, а благодарение на по-лекия си вкус намира широко приложение в българската кулинария. Зеленият лук не е подходящ за консумация от хора, които страдат от колит и гастрит

1

Зеленчуци

Зеленчуците с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове зеленчуци. Екзотични и тропически зеленчуци.
Зеленчуци - Черна ряпаЗеленчуци

Черна ряпа

14.03.20150

Черната ряпа е разпространена на много места в Европа и Азия (най-вече в Корея, Китай и Япония). Наред с бялата ряпа тя е характерна земеделска култура и за нашите географски ширини.

Зеленчуци - Бяла ряпаЗеленчуци

Бяла ряпа

05.03.20150

Бялата ряпа е изпитано средство срещу запек и лениви черва. Бялата ряпа се употребява много често при респираторни заболявания, понеже спомага за лесното отделяне на заседналия в дробовете жилав секрет. Бялата ряпа е силно ценена в китайската традиционна

Зеленчуци - КорнишониЗеленчуци

Корнишони

15.02.20150

Корнишоните притежават страхотни кулинарни качества. Те могат да се употребят в прясно състояние или да се мариноват. Когато се влагат самостоятелно в туршия, се овкусяват със сол, захар и оцет.

Зеленчуци - ЧайотЗеленчуци

Чайот

31.01.20150

Според специалистите чайот предпазва от някои ракови болести. В същото време похапването на мексиканското чудо чайот подсилва имунната система. Освен това чайот се грижи за здравето и красотата на кожата.

Зеленчуци - Кейл - Листно ЗелеЗеленчуци

Кейл - Листно Зеле

12.01.20150

Кейлът е дори по-богат на желязо от месото, което го прави незаменим хранителен продукт в менюто на всеки вегетарианец, подходящ е най-вече и за хора, страдащи от анемия.

Зеленчуци - Кисело зелеЗеленчуци

Кисело зеле

07.01.20150

Киселото зеле е хранителен продукт, който се получава чрез ферментация на суровото зеле в специално приготвена саламура под въздействието на млечнокисели бактерии. Ползи от киселото зеле. Домашни кисело зеле в бидон

Зеленчуци - КардонЗеленчуци

Кардон

05.08.20140

Консумацията на кардон влияе добре на здравето ни. Кардон е богат на хранителни вещества и витамини, нужни на организма ни, за да се развива правилно. Кардонът е незаменимата съставка на испанското ястия Cocido madrileño

Зеленчуци - ЕндивияЗеленчуци

Ендивия

24.07.20140

Ендивията се препоръчва заради високата си хранителна стойност. Доказано е, че редовната консумация на ендивия влияе чудесно на храносмилането и подпомага кръвоносната система. В кулинарията ендивия се използва главно за салати

Зеленчуци - Див лукЗеленчуци

Див лук

28.04.20140

Дивият лук, познат още като сибирски лук, салатен лук, резанец, шивес е популярна подправка за салати, супи и всички ястия, които се приготвят с добавка на див лук.

Зеленчуци - БамбукЗеленчуци

Бамбук

05.03.20144

В Далечния изток бамбукът е залегнал в традициите и всички сфери на живот. Бамбукът намира широко приложение в кулинарията. Отглеждане на бамбук. Бамбук и фън шуй

Зеленчуци - ПащърнакЗеленчуци

Пащърнак

05.03.20143

Пащърнакът изглежда като светъл морков и е всъщност роднина на моркова, целината и корена на магданоза. Пащърнакът произхожда от Европа и Азия. Салати с пащърнак. Здравословни ползи от пащърнака.

  • Форум

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Какво другите търсят