Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
ОксалатиОксалатиОксалатите представляват отпаден продукт, който се отделя в черния дроб при преработката на белтъците. Оксалатите са опасни за организма. Оксалатите образуват оксалатни камъни в бъбреците и други части на тялото.
ЩукаЩукаЩуката се съчетава отлично с копър, сметана, лимони и лук. В някои страни комбинират щука с с кисело зеле. Месото на щука е не само вкусно, но и полезно.
Какви съдове и пособия трябва да има във всяка кухняКакви съдове и пособия трябва да има във всяка кухняДобре уредената кухня, снабдена с необходимия инвентар, е от много важно значение за успешната работа на домакинята. С колкото повече кухненски съдове и прибори разполага домакинята, толкова работата ѝ е по-приятна
Най-популярните ястия от турската кухняНай-популярните ястия от турската кухняТурската кухня е една от най- богатите на вкусове, подправки, продукти и аромати. Тя е заимствала вкусове както от Азия и Близкия Изток, така и от балканските народи.
Полезно ли е нискомасленото мляко?Полезно ли е нискомасленото мляко?Когато млякото е изцяло обезмаслено, от него изчезва и витамин А, който е от изключително важно значение за нашия организъм. Също така има лек слабителетен ефект и е подходящо за профилактиката на хроничния запек.
Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?Ако трябва да измислим сентенция за ползите от киселото мляко, можем да перифразираме вече измислената за ябълката и тя ще гласи: една кофичка кисело мляко на ден, ще държи доктора далече от мен.
Картофено БрашноКартофено БрашноКартофеното брашно прахообразен продукт, който сгъстява и придава лекота на печивата. Картофеното брашно е бяло без мирис и с неутрален вкус.
За и против консумацията на млякоЗа и против консумацията на млякоНараства броят на дискусиите, които подлагат на съмнение консумацията на млечни продукти. Зад темата за и против млякото застават много уважавани и утвърдени експерти и учени.
ФонтинаФонтинаФонтина /Fontina/ представлява вид сирене, произхождащо от Италия. Фонтина е сред италианските сирене с богата история. Похапването на фонтина укрепва костната система и се отразява подхранващо и регенериращо на кожата
Гинко билобаГинко билоба
10 Май
2
Билки
Гинко билоба е най-старият дървесен вид, познат на света. Гинко билоба има изключително ценни съставки. Гинко билоба стимулира мозъчните функции, подобрява паметта и концентрацията.
Храни, за които дететето ще ви благодари в зряла възрастХрани, за които дететето ще ви благодари в зряла възрастХраненето играе огромна роля за малчуганите, тъй като от правилната диета зависи и пълноценното развитие на младия организъм.
Какво да сготвим с пресен лук?Какво да сготвим с пресен лук?Зеленият лук придава доза свежест и пикантност на различни ястия. Любим в рецептата за пролетно агнешко със зелен лук, с пресен лук - сготвен или свеж, може да приготвите много вкусотии. Какво да сготвим със зелен лук?
Да запазим дълго свежи зеленчуцитеДа запазим дълго свежи зеленчуцитеДа запазите вашите зеленчуци свежи е доста трудно. Ежедневно част от закупените такива отиват в коша за боклук. По този начин губите както здравословни ползи, така и пари. Как да запазим зеленчуците свежи
Последиците от нездравословното храненеПоследиците от нездравословното храненеПоследиците от нездравословното хранене са много сериозни. Нездравословната храна е тази, в която липсват важните за организма хранителни вещества, заменени от пристрастяващи продукти.
Лук Шалот - ползи и приложениеЛук Шалот - ползи и приложениеЛъкът Шалот може да бъде наречен фаворит сред използваните видове лук във Франция, където майстор готвачите често го задушават заедно с бяло вино. Приложение на Шалота и какви са ползите от консумацията му
Колко полезни са соевите продуктиКолко полезни са соевите продуктиСоевите продукти са широко използвани в хранителната индустрия и то не само като заместител на месото. Основната съставка в соевите продукти е соята.
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаемКазват, че супата е ястие за душата. А коя е душата на супата? Някои може би са се досетили, това е фидето. Какво трябва да знаем за фидето?
Най-добрите храни за здрави зъбиНай-добрите храни за здрави зъбиПродукти, които са подходящи за здравето на зъбите, са достатъчно много. Така че е достатъчно просто да подбирате внимателно менюто си и да се придържате към разнообразно хранене.
Топено Сирене - какво трябва да знаемТопено Сирене - какво трябва да знаемЛюбимото на мнозина топено сирене - толкова е меко и вкусно, че направо се топи в устата. Състав на топеното сирене. История на топеното сирене. Истината за производството на топено сирене
Босвелия (Индийския тамян)Босвелия (Индийския тамян)
09 Май
Билки
Босвелия /Boswellia/, известна още като индийски тамян, е билка с многобройни ползи за човешкото здраве. Как действа Босвелия? Здравословни ползи от босфелия

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка