Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвим с кашкавалена извараКакво да сготвим с кашкавалена извара
23 Септ.
Ако имате кашкавалена извара в хладилника си и се чудите какво да правите с нея, освен да я намажете върху препечен хляб, ето много вкусни идеи с кашкавалена извара. Омлет, запеканка, десерти и дори смути с извара
Ароматни подправки за вкусни шишчетаАроматни подправки за вкусни шишчета
23 Септ.
Какво ни причиняват ниските нива на серотонина. Месните шишчета дават превес на определени подправки. Има универсални подправки, подходящи за всякакви меса за шиша
Тайната на красивите сладкиши с гроздеТайната на красивите сладкиши с грозде
22 Септ.
За красиви сладкиши с грозде е важно да изберете свежо грозде с отличен вкус и текстура. Красивият вид на сладкиша с грозде зависи от вида на плода и как ще го вложите в сладкиша.
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеКакво всъщност е Пеперони и как да го използваме
22 Септ.
Какво ли ви хрумва първи, когато чуете Пеперони? Разбира се, че вкусната пица Пеперони, която е любима италианска храна на много от нас. Всъщност, значението на думата Пеперони има интересна и богата етимология.
Кашкавалената извара - как се прави и за какво да я използвамеКашкавалената извара - как се прави и за какво да я използваме
18 Септ.
1
Как се прави кашкавалена извара. Хранителните ползи и състава на кашкавалената извара. Кулинарно приложение на кашкавалената извара. Рецептата за кашкавалена извара включва следните съставки
Начини за консервиране на гроздеНачини за консервиране на грозде
14 Септ.
Гроздето е бонбонът на природата, пълен с вкус и хранителни вещества. Консервирането на гроздето ви позволява да се насладите на неговата сладост дълго след като е преминал сезонът на беритбата.
Най-добрите домашни бисквитки за следобедно кафеНай-добрите домашни бисквитки за следобедно кафе
07 Септ.
Следобедното кафе се свързва с представата за спокоен разговор с приятни хора в компанията на ароматната напитка, но задължително придружена от нещо сладко. Кои са най-добрите бисквити за следобедно кафе?
Как се прави перфектното плодово сорбе за жегитеКак се прави перфектното плодово сорбе за жегите
28 Август
Сорбето обикновено се прави с плодове и почти винаги е без млечни продукти и мазнини. Златното правило за перфектно сорбе. Точни мерки при приготвяне на сорбе. Спасението за всяко плодово сорбе. Ако сорбето не се е получило
Как правилно да снимаме рецептите си?Как правилно да снимаме рецептите си?
26 Август
1
Едно от най-популярните твърдения в сферата на кулинарията твърди, че хората опитват храната първо с очите. Как правилно да снимаме рецептите си?
В кои ястия да добавяме босилек?В кои ястия да добавяме босилек?
26 Август
Босилекът, със своя отличителен аромат и освежаващ вкус, е универсална билка, която е намерила своето място в много ястия в различни кухни. В кои ястия да добавяме босилек?
Как да използваме прасковите за сладкишиКак да използваме прасковите за сладкиши
24 Август
Прасковите са сочни костилкови плодове с мека и мъхеста кора, имат сладък вкус, който се засилва с узряването им. Знаете ли, че печенето на праскови всъщност засилва вкусът им? Директната топлина дехидратира прасковите
Съвети на диетолог за безопасно печене на скараСъвети на диетолог за безопасно печене на скара
21 Август
Месото, рибата и зеленчуците на скара са типични ястия за август, но са необходими някои предпазни мерки при приготвянето им. Основни указания, за да останете месото ви на скара здравословно и вкусно без токсини
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Към какви ястия да добавяме сушени домати?
13 Август
Веднъж изсушени, вкусът на доматите става много по-интензивен. Сушените домати могат да издържат във вашия килер, хладилник или фризер от седмици до години и ако се чудите как да използвате сушени домати, отговорът е прост