Търсене в сайта

Грухано жито - какво е и как се прави?Грухано жито - какво е и как се прави?Груханото жито или пшеница се нарича пшеница, която е натрошена. Сортът пшеница се подбира, така че да е подходящ за процеса на натрошаване и да е с богата хранителна стойност. Такива са твърдите сортове пшеница. Важ...
Как се прави турски кадаифКак се прави турски кадаиф
03 Март
Мисса
От кадаиф се получават страхотни десерти с възможности за разнообразяване на традиционния им вкус и експериментиране. Има много варианти как от един обикновен десерт с кадаиф да се стигне до съвсем нова експериментална...
Силимарин - що е то и за какво е полезен?Силимарин - що е то и за какво е полезен?Силимарин е едно то наименованията на прекрасното растение бял трън. Тази лечебна билка има много различни наименования, които са ѝ дадени от поколенията преди нас. Наричат го още млечен бодил, благословен млечен бодил...
Как се прави канелена захарКак се прави канелена захарКанелената захар е продукт използван в сладкарството, а и не само. С нея се подслаждат и ароматизират кафе, мляко, топъл шоколад или чай. Безкрайно широко е приложението ѝ в канелени сладкиши, десертни кремове, тор...
Как да поднесем кафето изискано за гостите си?Как да поднесем кафето изискано за гостите си?Кафето, познато и често употребявано като напитка на Ориента, днес е широко разпространено поради аромата, вкуса и освежаващото му въздействие, и може да се каже, че вече нито едно гостуване не минава без чаша ароматич...
Kак се готви императорски оризKак се готви императорски оризТози вид ориз неслучайно е наречен императорски. Историята на императорския ориз започва още преди векове в далечния изток. По принцип в България е малко познат. По-известен и използван е в държави като Китай, Япония, ...
Как и колко време се вари пуешко месо?Как и колко време се вари пуешко месо?Времето за варене на пуйката се определя от това дали ще я варите цяла или на парчета. За да сварите цяла пуйка ще са ви необходими около два часа. Измийте я добре и с остър нож направете няколко дълги разреза в гър...
Колко време издържа месо в хладилник?Колко време издържа месо в хладилник?Както за всички останали продукти, така и за месото има определени правила за съхранение, които трябва да се спазват, за да имате прясно и свежо месо по-дълго време. Първото нещо, което трябва да направите, преди да ...
С какво да заместим яйцата в палачинките?С какво да заместим яйцата в палачинките?
24 Февр.
Vesela SH
Случвало ли ви сe е в последния момент да установите, че нямате яйца, а сте започнали да правите кекс или палачинки, тъкмо сте се прибрали вкъщи, уморени и да излизате пак до магазина .... неприятно! Е на мен се сл...
Защо кафето не ми действаЗащо кафето не ми действаОт 83% до 90% от хората по света започват деня си с чаша ароматно кафе. Основната причина за това е, че то, благодарение на активната му съставка кофеин, ни ободрява и помага да се освежим след сън, както и ни зарежда ...
Панко Галета - що е то?Панко Галета - що е то?Както знаем, галетата може да направи хрупкави всички видове пържени храни, затова се ползва широко в рецептите за паниране на зеленчуци, меса. Галетата може да се ползва в много различни ястия, включително в плодов...
Как се съхранява масло?Как се съхранява масло?По принцип винаги държим маслото в хладилник, но повечето специалисти препоръчват маслото да се държи извън хладилника, на стайна температура. Мислим си, че след като го държим в хладилника, ще го предпазим от разваляне,...
Какво е гьозум и как се използва?Какво е гьозум и как се използва?Обзалагам се, че всички се сещате за вкусен боб, когато чуете думата джоджен. Той е не само подправка, с която подправяме някои рецепти с боб, за да станат по-вкусни, но и много полезна билка. Латинското наименование...
Каква трябва да е температурата при пържене?Каква трябва да е температурата при пържене?Всички обичаме пържена храна, но и всички знам, че тя е изключително вредна. Пърженето е най-вредният за човешкия организъм начин за приготвяне на храна. В света има хиляди заведения за бързо хранене, където можете д...
Как да изсушим майорана?Как да изсушим майорана?Майорана (Origanum majorana) е медицинска билка и подправка в кулинарията. Родственица е на ригана и споделя с него някои прилики, но си има и своите специфични и уникални качества. Изсушената майорана е по-арома...