Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави лимонова захар?Лимонената захар може да се използва точно като обикновена захар в рецептите. Тя се използва по същия начин и в същото количество, което бихте използвали обикновената захар в рецептата.
Ако сте любители на лимонения...
05 Февр.
Как се почистват патладжани?Една от характеристиките на патладжана е неговият почти неутрален вкус и пухкава и месеста вътрешност, което позволява този зеленчук да се комбинира и смесва прекрасно в безброй много ястия с различни вкусове.
Патл...
04 Февр.
Как да си направим заешка каймаЗаешкото месо е един изключителен здравословен вариант и заместител на почти останалите меса.
Нови изследвания на учените показва, че нашият организъм има възможност да усвои 90% от заешкото месо, докато за телешко...
03 Февр.
Как лесно да махнем излишната сол от ястиетоСолта е основната подправка на всяко наше ястие. Тази толкова обикновена подправка е обвинявана в какви ли не грехове, но без нея не можем да минем на масата. Може да пропуснете да добавите други подправки (пипер или чуб...
02 Февр.
Как се вари заешко месо?Заешкото месо заема все по-често място на нашата трапезата. То е изключително диетично и е сред най-добрите бели меса, съдържащо минимални количества холестерол и калории.
Също така в заешкото се съдържат високи ни...
01 Февр.
Как да си направим агнешки бульон?Всички знаете добре, че домашно приготвената храна има много по-добър вкус, качествена е и има доказан състав. Същото е и с бульоните.
Дали ще са зеленчукови, пилешки, телешки бульони, те предават на нашите гозби...
31 Януари
Накисват ли се гъбите и защо?Гъбите са продукт, който ни предлага разнообразни форми, с които да го приготвим - в сосове, яхнии, супи, салати, плънки, мезета - печени, пържени, сотирани, мариновани и дори сурови.
Разбира се, винаги трябва ...
30 Януари
Как се завива месно руло?Месно руло обикновено е вид ястие от кайма (смляно или кълцано месо), омесено с други съставки. Традиционно то се приготвя в продълговата форма и се изпича на фурна.
Съществуват различни рецепти, включващи различни...
29 Януари
Как се прави овче сирене?Овчето мляко е по-богато на мазнини, белтъчини и калций от кравето. То е любим продукт на нашата трапеза, но и изключително популярно в други страни като Гърция, Италия, Средна Азия и страните от Близкия Изток.
По х...
28 Януари
Как се овкусяват пържоли?Знаете ли каква е тайната на вкусните пържоли?
Две са основните правила, които трябва да спазвате и никога няма да имате гафове в кухнята, приготвяйки пържоли.
Първото правило е в качеството на месото. Старайте...
27 Януари
Как се почиства леща?Лещата е сред традиционните храни, които консумираме в България. Но тя е известна и популярна не само у нас, но и в индийската кухня и Близкия Изток.
Лещата е и един идеален заместител на месото, защото е с висока ...
26 Януари
Как се прави пастърма? Пастърмата е изсушено сухо месо, а рецептата е от ориенталски произход. Пастърмата може да бъде, както от свинско, така и от телешко, пилешко или пуешко месо. За да имате добър резултат, месото трябва да е качествено ...
25 Януари
1
Как се замразява и размразява грах?Грахът (Pisum sativum) е растение от семейство Бобови (Fabaceae). Отглежда се като домашна култура и се използва за препитание по целия свят. Освен че е вкусен, той има универсалното приложение на трапезата и не на после...
24 Януари
Как да запечатаме пържолите при готвене?За всеки любител на месото е удоволствие да се наслади на една хубава и крехка пържола, запазила сочността, вкуса и есенцията си.
Макар и приготвянето ѝ да е елементарно, то понякога може да се увенчае с неуспешен ...
23 Януари
Как се замразява зелен фасул?Безспорен е фактът, че най-добре е да консумираме пресни плодове и зеленчуци. Трябва да знаете обаче, че и при замразяването им не се губят огромни количества от техните витамини и минерали.
Важно е да знаете как да ...
22 Януари
Как се чисти сом?Продавачите на риба вече предлагат и да я почистят на място, но дори и да нямате късмета рибата Ви да е почистена, следвайки съветите по-долу, за да се справите по един лесен начин с това иначе неприятно на пръв поглед з...
20 Януари
Как да си направим домашен зеленчуков бульонВ забързаново ни ежедневие все не ни достига време и гледаме бързо бързо да сготвим, а къде остават сладостта, ароматът на вкусното ястие и отдадеността на готвенето? Използваме готови подправки, бульони и продукти за на...
19 Януари
За какво е полезна тиквата?Тиквата е сред най-полезните плодови зеленчуци, които може да сложите на трапезата си, а у нас е на особена почит. Това се дължи не само на нейните безспорни вкусови качества, но и благотворното ѝ влияние върху здравет...
18 Януари
Содена питка как и колко време се пече?С нищо не може да се сравни ароматът на току-що изпечена содена питка. Приготвянето ѝ е задължително във всеки дом при празници като Бъдни вечер и често в делници.
Има много и различни рецепти за содена питка и за н...
15 Януари
Защо тестото се рони?Тестените изделия като хлябове, питки, кифлички, козунаци, сладки и бисквити са обичани и приготвяни от всяко едно семейство. Една добра домакиня има своите изпитани рецепти за тези изделия, но често и експер...
14 Януари
Как да размразим бързо пиле?Не може да не сте изпадали в тази ситуация: започвате да готвите нещо с пилешко месо, но се оказва, че сте забравили да прехвърлите месото от фризера в хладилника миналата вечер. В следващите редове ще разгледаме някол...
13 Януари
Как се прави оцет от вино?Тъй като българите обичаме да пийваме ракийка със салата, поради което често оставяме на заден план виното.
Защо тогава не създадем от него ароматен оцет, с който да обогатим аромата на салатата или да си приготв...
12 Януари
1
Колко време се пече свинска плешка?На нашия пазар свинското месо и конкретно свинската плешка е едно от най-разпространените меса на достъпна цена.
Със свинската плешка могат да се сготвят много вкусни гозби с месо (зеле и зелен боб са само два о...
10 Януари
Как се суши суджук?Домашно приготвеният суджук е класика. Той е отлично допълнение към чашата червено вино в компанията на семейството и приятелите, а и приготвянето му не е толкова трудно.
Всяко семейство има собствена рецепта за до...
09 Януари
Содената питка трябва ли да втасва?Уханието на содена питка в дома е ухание на уют, топлина и домашна трапеза.
Всяка домакиня си има своята изпитана рецепта за содена питка, за тънкостите по приготвянето на този вкусен хляб, с който да нагости сем...
08 Януари
1