Търсене в сайта

Как се чистят бейби калмариКак се чистят бейби калмариБейби калмарите са онези мънички, симпатични морски дарове, които най-често обичаме да хапваме пържени и оваляни в хрупкава суха панировка. Самото им име подсказва за миниатюрните размери на тези малки морски оби...
Как да изберем правилно рибата от магазинаКак да изберем правилно рибата от магазинаРибата е една от важните храни за човешкия организъм. Освен че е богата на витамини, тя е афродизиак и изключително вкусна и диетична (не всички видове естествено). Доста хора не обичат риба по никакъв начин - нито...
Как се прави домашно плодово кисело млякоКак се прави домашно плодово кисело мляко
10 Юни
Ели
Всички знаем, че от домашното по-вкусно и по-полезно няма. Поради тази причина всички се опитваме да похапваме нещо вкусно, приготвено по домашните бабини рецепти. За да си направим едно вкусно домашно плодово кисе...
Как да замразим чушки за зимата?Как да замразим чушки за зимата?
05 Юни
Стан Ой
Да замразите чушки във фризера за зимата е добра идея, тъй като в студените месеци цените на зарзавата са по-високи и по този начин пестите пари. Освен това винаги е удобно да имате под ръка във фризера чушки или дру...
Как да изсушим люти чушки?Как да изсушим люти чушки?
26 Май
ХрисН
Има много начини да запазите дългосрочно любимите ви лютите чушки. Изсушаването на люти чушлета е един от най-лесните методи за подготовка за зимата. Този метод ви позволява да запазите всички хранителни вещества в...
За какво е полезен липовият чайЗа какво е полезен липовият чай
24 Май
ХрисН
От древни времена липовият чай е известен с многото си полезни свойства. Благоприятното въздействие на липовите цветове върху човешкото тяло се обяснява с активните вещества, включени в състава им: - Витамин С, койт...
Как да си направим Скир (Skyr)Как да си направим Скир (Skyr)
22 Май
ХрисН
Скир (Skyr) е традиционен исландски млечен продукт, филтрирано кисело мляко с ниско съдържание на мазнини. В чистата си форма Скир в същото време прилича на заквасена сметана, извара и плътно и гъсто кисело мляко. ...
Кога се въвежда мед в храненето на бебето?Кога се въвежда мед в храненето на бебето?
19 Май
ХрисН
Медът е богат на витамини и микроелементи, има противовъзпалително, антибактериално, отхрачващо действие. Може да се използва в различни храни и напитки, като и в кулинарията за направата на сладкиши. Но медът с...
Как да премахнем ужилване от коприва?Как да премахнем ужилване от коприва?
18 Май
ХрисН
Копривата е растение, което се среща почти по целия свят - многогодишно растение, което има свойства и качество на билките и расте на едни и същи места от година на година. Листата и стъблата на копривата са покрити ...
Как се прави юфка?Как се прави юфка?
12 Май
Mariana
Юфка с мляко и сирене или обикновена млечна баница са едни от най-обичаните в българската кухня рецепти. Но истината е, че нищо не може да се сравни с вкуса и аромата на домашно приготвена юфка. Приготвянето на ...
Как да направим кръгла торта с квадратни блатове?Как да направим кръгла торта с квадратни блатове?
11 Май
Mariana
Един от най-лесните начини да зарадваме близките си с вкусна и сочна торта, е когато правим торта с готови блатове, купени от магазина. Разбира се, те не могат да се сравняват с домашно приготвените блатове за т...
Вредно ли е безкофеиновото кафеВредно ли е безкофеиновото кафеНяма категорични доказателства, чебезкофеиново кафе е по-вредно от нормалното и дори може да претендира за някои ползи за здравето. Сред сигурните предимства на безкофеиновото кафе е, че безкофеиновото кафе съдържа...
Колко време се стерилизират гъбиКолко време се стерилизират гъбиТръбенка, пачи крак, масловка, челядинка, манатарка, печурка и още много други видове гъби са познати на човечеството от дълги времена. Всяка ядлива гъба има свой специфичен аромат, а и различна хранителна ст...
Как да изсушим лайкаКак да изсушим лайкаПомня как като дете събирах красивите цветчета на лайката, а след това моята баба ги сушеше и винаги имахме чудесен ароматен чай. Не минаваше и сутрин, без да присъства на трапезата за закуска чаят от лайка. По...
На какви ястия се слага джоджен?На какви ястия се слага джоджен?Джодженът е широко разпространена подправка, особено ценна за българската национална кухня. Незабравим е ароматът и вкусът на боб с джоджен, известен от незапомнени времена, а също така великолепни са кюфтенцата ...