Търсене в сайта

Как се прави месо на пара?Как се прави месо на пара?Месото на пара се различава коренно от задушеното или пърженото месо. То не съдържа излишни мазнини и е вкусно и леко. Този метод на готвене е най-подходящ за тези, които следят здравето си и се опитват да консумира...
Как да оправим много солено кисело зелеКак да оправим много солено кисело зеле
03 Дек.
Ники
Вече повечето от нас са сложили своето кисело зеле в бидони за зимните дни. Но все още не е късно, който не го е направил, нека да побърза. На всички ни е ясно, че това е най-консумираният зеленчук на трапезата в зи...
Как да премахнем горчивината на лука?Как да премахнем горчивината на лука?
29 Ноем.
Злати Ст.
Лукът е полезен продукт, но който, заради своя специфичен вкус, не се харесва от всички. Консумацията му е силно желателна, още повече сега в сезона на настинките и грипове. Той е ценен източник на много витамини и м...
Как се запържва месо?Как се запържва месо?Купете прясно месо от специализиран магазин за месо. Измийте го и го подсушете. Поставете го в купа и го осолете от двете страни, но не прекалявайте, защото може да го пресолите. По-принцип предварителното солене ...
Как да измием загоряло?Как да измием загоряло?
27 Ноем.
Злати Ст.
Миризмата на загоряло, черното и релефно дъно по съдовете и разбира се - характерното изражение на лицето при фал, е нещо, което може да случи на всекиго в кухнята. За тези от вас, които им се случва често, сме подг...
Как се маринова дивеч?Как се маринова дивеч?
24 Ноем.
Злати Ст.
Дивечовото месе не е толкова често срещан продукт, който сме свикнали да приготвяме. Затова и не всички знаят как се готви дивеч правилно. Отговорът е много прост: дивечото месо трябва да бъде правилно мариновано. Н...
Как да изсушим аронияКак да изсушим арония
20 Ноем.
Злати Ст.
Аронията е едно изключително полезно, малко зрънце. Официално е включен в списъка на лечебните растения. Ето защо не е изненадващо, че мнозина събират това зрънце през зимата - замразяват го, правят конфитюри и сладк...
Как се прави традиционна пача?Как се прави традиционна пача?
18 Ноем.
Ники
Макар и не предпочитана от доста хора, свинската пача е един истински деликатес и чудно мезе. Приготвянето и е предимно в зимните месеци. За да приготвите пача, трябва да се въоръжите с време и търпение, защото п...
Как се панира тилапия?Как се панира тилапия?
17 Ноем.
Злати Ст.
Панирано филе от тилапия е чудесна идея за семпла, но много оригинална вечеря или обяд. Тази риба съдържа много протеини и много малко мазнини. Благодарение на панировката рибата става много сочна и вкусна. Можете...
Как се съхраняват кестениКак се съхраняват кестени
16 Ноем.
Злати Ст.
По своя хранителен състав ядливите кестени наподобяват мюсли от зърнени култури. Плодът съдържа значително количество минерали, фибри, мазнини, протеини и витамини от групи А, В, С. Във Франция тези есенни плодове...
Как да разберем кога е готов оризът?Как да разберем кога е готов оризът?
15 Ноем.
Злати Ст.
Оризът укрепва нервната система, стимулира мозъчната дейност, подобрява сърдечната дейност. На пръв поглед няма нищо по-лесно от това да сварим ориз - измиваме го, слагаме го в тенджерата с вода, изчакваме да поеме те...
Как да избера правилните червени чушки за сушене от пазараКак да избера правилните червени чушки за сушене от пазараКогато избирате червени чушки, за да ги сушите и съхранявате за по-дълго време, трябва да бъдете внимателни. Важно е от производител ли ги купувате или от прекупвач, който е заредил да продава вносна стока. Препор...
Домашни средства за почистване на кафемашинаДомашни средства за почистване на кафемашина
05 Ноем.
Ники
На всеки един от нас е ясно, че чешмяната вода не се препоръчва за консумация, дори в доста държави, като например в Турция, консумацията ѝ е забранена. Както за човешкия организъм чешмяната вода е вредна в някои сл...
Как се пекат брускети?Как се пекат брускети?
03 Ноем.
Мисса
Брускетите са типично италиански специалитет, състоящ се от печен хляб, втрит с чесън и гарниран със зехтин и сол. Вариациите могат да включват гарнитура от домат, зеленчуци, боб, сушено месо или сирене. Може да ...
Колко време се варят свински крачета в тенджера под налягане?Колко време се варят свински крачета в тенджера под налягане?Варените свински крачета са великолепно мезе за студените зимни месеци. От тях се приготвя обожаваната от всички Пача. Освен невероятно вкусна пачата е и много лесна за приготвяне. Достатъчно е да се снабдите от ме...