gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Как се пържат гъби в маслоКак се пържат гъби в маслоПържените гъби в масло са много вкусни и подхождат като мезе за бира. Те са подходящи и за предястие и за гарнитура. Гъбите в масло са универсално ястие и се приготвят изключително бързо. Ето как става: - Първата стъп...
Какво е лабне?Какво е лабне?Лабне е млечен продукт, характерен за кухнята на Близкия Изток, който наподобява крема сирене, кисело мляко и заквасена сметана. Най-често бива предлагано като малки топчета, които са потопени в мазнина. Мново вкусен е и...
Как да направим пухкава и плътна заливка за мусака?Как да направим пухкава и плътна заливка за мусака?Мусаката е едно от най-любимите ястие на българите. Заливката за мусака е може би най-важната част от това вкусно ястие. Но за жалост, на нея се обръща по-малко внимание, отколкото трябва. В следващите редове ще ви р...
Как се готви сьомга?Как се готви сьомга?Сьомгата е една от най-известните риби в наши дни, а заради своите полезни качества, тя се нарежда сред така наречените "супер" храни. В нея се съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини, а безспорно е и една от ...
Бадемово мляко как се прави?Бадемово мляко как се прави?Млякото от бадеми не е точно мляко, каквото по принцип си го представяме, защото в него не се съдържат животински продукти. Но като вкус и консистенция много прилича на прясното мляко. Този вид мляко сред хората, които с...
Как се прави шербет?Как се прави шербет?Шербетът е вид разхлаждащ десерт, който се прави от различни плодове. Най-подходящите плодове за приготвянато на този летен десерт са малини, ягоди, портокали, киви, кайсии, праскови и др. Самата дума "шербет...
Как се прави домашно сирене?Как се прави домашно сирене?Да си направим сирене, не е никак трудно, стига да знаем как, разбира се. Най-важното нещо, което трябва да имате, за да си направите хубаво домашно сирене, е да имате хубаво домашно мляко. Повечето хора мислят, ...
Лунна диета - защо е толкова ефикасна?Лунна диета - защо е толкова ефикасна?Напоследък лунната диета стана доста известна. Тя наистина дава резултат в борбата с килограмите. Още от древни времена влиянието на луната е било забелязано, защото хората са следили всички нейни фази. Било задъ...
Какво е конвектомат и как работи?Какво е конвектомат и как работи?Конвектоматът е уредът, без който една голяма професионална кухня не би могла да работи. Той е вид голяма фурна с конвекция, който може да събере повече от 10 тави наведнъж. Принципът на действие и изключително пр...
Симптоми при предозиране с магнезийСимптоми при предозиране с магнезийМагнезият влиза в топ 5 на най-разпространените минерали, като се нарежда на четвърто място. Магнезият играе много важна роля за доброто здравословно състояние, нормалната мускулна и мозъчна функция, подобрява съ...
Как се избистря ябълков оцет?Как се избистря ябълков оцет?Вече сме ви разказвали какви са полезните свойства и ползите от ябълковия оцет, затова нека минем направо на днешната ни тема, а тя е как да избистрим ябълковият оцет. Когато ябълковият оцет ферментира, той трябва...
Хранителен състав и калории в киселото млякоХранителен състав и калории в киселото мляко
25 Ноем.
Evgenia
Ако обичате да се храните здравословно, със сигурност имате кисело мляко в хладилника си. Тази млечна храна осигурява редица хранителни ползи, особено за хора, които се стремят да подобрят здравето на стомашно-чревния ...
Какво е хуск?Какво е хуск?Ако искате да свалите килограми и това да стане за възможно най-кратко време, без да се налага да спазвате диети и да се лишавате от някои храни, то хуск е вашето решение. Нека видим какво всъщност представлява той. ...
Как да премахна миризмата на ярешкото?Как да премахна миризмата на ярешкото?Приготвянето на ярешко месо от хора, които нямат опит с такъв тип меса, си е голямо предизвикателство. Как обаче да премахнем миризмата му, преди да го сготвим, ще разберем в следващите редове. Има различни начини ...
Какво съдържа рибеното маслоКакво съдържа рибеното маслоРибеното масло, както и името подсказва, е масло, което е извлечено от риба. Най-често това масло се извлича най-вече от сьомга, херинга, сардини и скумрия. А причината да съществува като хранителна добавка, е защо...