Търсене в сайта

Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Ivana Georgieva
Почти винаги всеки в ежедневието си използва млечни продукти при готвене. Било то при приготвяне на млечна супа, овкусяване на любимата салата, или пък за забъркване на заливка за мусака. Ето няколко бързи и п...
Как се прави решетка за пай от тесто?Как се прави решетка за пай от тесто?
03 Август
Мисса
Кой не обича да си похапва пай?! Но без съмнение приготвянето му изглежда дълго и трудно! Със сигурност всеки е открил своите трикове и тайни стъпки при приготвянето на любимия пай, а ето някои от моите. Ако ням...
Как да рисуваме с восък върху яйце?Как да рисуваме с восък върху яйце?Великденските яйца, изрисувани с восък, са много красиви, уникални и притежават дълга традиция. У нас тази традиция е запазена най-добре в регионите на Ихтиман, Костенец и Велинград. Умението да се рисува с восък...
Как да изсушим кокос?Как да изсушим кокос?
30 Юли
Мисса
Кокосът е вкусен тропически плод, голям орех с три трапчинки. Във вътрешността на ореха има бяла твърда ядлива ядка (копра), и течност (кокосова вода), която се пие само при неузрели плодове, тъй като иначе причин...
Как се панират пържоли?Как се панират пържоли?
29 Юли
1
Мисса
Панировката придава хубав вкус и стил на приготвеното от вас. Може да се панират сирена, кашкавали, месо и други. Зеленчуците много вкусни и панирани, така че не бива да се пропуска експеримента с различни продукти и...
Как се накисват овесени ядки?Как се накисват овесени ядки?Овесът е зърнена култура, която вирее в сух и хладен климат. С цел запазване на полезните хранителни вещества при преработката на овеса се премахва само външната обвивка, така че какъвто и продукт да изберем - овесен...
Как се прави плънка за пълнени чушки?Как се прави плънка за пълнени чушки?Пълнените чушки са любимо ястие на може би основната част от всички хора в България, които изобщо обичат да консумират пиперки. Казва се, че колкото семейства има в страната, толкова са и рецептите за пълнени чушки. Вс...
Как се съхраняват райски ябълки?Как се съхраняват райски ябълки?Райската ябълка представлява екзотичен плод. Тя произхожда от Япония и Китай. Райската ябълка е богата на магнезий, калий, манган, мед, фосфор, желязо, калций, витамин А, С, В1, В2, Е, Р. Райската ябълка има в...
Как се прави козунак на конциКак се прави козунак на конциПри месенето на козунаци има няколко важни елемента: - температурата на помещението трябва да е около 30 градуса; - млякото трябва да е предварително преварено и охладено до телесна температура; - трябва да месим дълго...
На колко градуса се пече баница?На колко градуса се пече баница?
21 Юли
Mariana
Трудно можете да посочите по-традиционно българско тестено ястие от баницата. Тя присъства на трапезата във всеки дом и всяка уважаваща себе си домакиня крие в чекмеджето си не една и две рецепти за баница. Печив...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?Според легендата коренчето на корейския чай Гинзенг (женшен) е било дадено на хората като дар от боговете на планината. Неговото ботаническо наименование е Панакс или както е популярно у нас женшен. Името му произлиз...
Как се почиства гъска?Как се почиства гъска?Почистването на гъска може да стане по два начина. Единият е чрез скубане, а другия чрез парене. Почистване на гъска След като е заклана гъската, тя се попарва с вряла вода. Попарва се около две-три минути и веднаг...
Как да приготвим вкусна плодова салата?Как да приготвим вкусна плодова салата?Думата салата означава "студено ястие ", приготвено от различни по вид продукти: зеленчуци, плодови, рибни, месни, млечни храни, овкусени с оцет, зехтин, сол, майонезни сосове и други дресинги. Голяма част от сал...
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминок...
Колко сол се слага на лютеница?Колко сол се слага на лютеница?
15 Юли
Rayna_xcx
Лютеницата е любима и неизменна част от разнообразното меню на българите. Когато говорим за национални ястия, всеки българин нарежда любимата лютеница на челните места в класациите си. Лютеницата върви като сос з...