Хранителни Продукти

Хранителни Продукти

Хранителните продукти с информация за тях и техния състав. Съхранение, избор и консумация на различни видове хранителни продукти . Приложение на отделните хранителни продукти.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГлюкозаГлюкоза
27 Януари
Глюкозата е монозахарид от групата на въглехидратите, който се разтваря във вода и има сладък вкус. Сладкият си вкус глюкозата дължи на 5 хидроксилни групи.
Сироп от яконСироп от якон
20 Дек.
Химичен състав и хранителна стойност на сиропа от якон. Здравословни ползи и вреди на сиропа от якон? Приложение на сиропа от якон. Къде да се закупи сироп от якон и как да се съхранява?
Бял ШоколадБял Шоколад
12 Дек.
1
Белият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния шоколад.
Ориз БомбаОриз Бомба
12 Дек.
Оризът Бомба е късозърнест вид ориз, култивиран предимно в източните части на Испания. Оризът Бомба може да увеличава размера си до 3 пъти по време на готвене.
Зелен ЧайЗелен Чай
11 Дек.
4
Зеленият чай или още китайски чай, е най-разпространената топла напитка в света. В зеленият чай се съдържат огромни дози витамин С и витамин Р.
ГрисГрис
23 Ноем.
Грисът е важен хранителен продукт, който бива царевичен и пшеничен. Дребнозърнест грис е суровина за направата на видове паста, за различни кремове, сосове и сладкиши. Състав и кулинарно приложение на грис.
Оризов ОцетОризов Оцет
24 Септ.
Оризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Оризовият оцет има антибактериални свойства
ЗахарЗахар
21 Септ.
1
Захарта е сочена за една от трите бели отрови, но в премерени количества захарта подслажда живота. Захарта е незаменима при приготвянето на сладкиши.
КускусКускус
15 Септ.
Кускусът е изконна храна на берберите. Кускус е тестено изделие, което се прави от пшеничен грис или едро смляна твърда пшеница. Състав на кускуса. Кулинарно приложение на кускус.
БрашноБрашно
12 Септ.
3
Брашното е основата на хляба, който съществува в голям набор от форми, текстури, аромати и размери. Брашно може да се прави от пшеница, ръж, овес, кестени, просо, царевица, ориз, нахут.
Синапено маслоСинапено масло
03 Септ.
Синапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията. Приложени е полезни свойства на синапено масло
Палмова захарПалмова захар
02 Септ.
Палмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Ползи от палмова захар. Палмова захар вкулинарията