- Бобови и Зърнени Продукти
- Видове Алкохол
- Видове Гъби
- Етерични Масла
- Зеленчуци
- Консерванти и Е-та
- Меса и Колбаси
- Млечни Продукти
- Плодове
- Риба и Морски Дарове
- Сортове Вина
- Хранителни Продукти
- Ядки и Семена
Хранителни ПродуктиПуканки
07 Март
Rosi Stoyanova
Хранителни ПродуктиКонопено Мляко
25 Февр.
Илияна Ангелова
Хранителни ПродуктиЛен
31 Януари
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ГлюкозаГлюкозата е монозахарид от групата на въглехидратите, който се разтваря във вода и има сладък вкус. Сладкият си вкус глюкозата дължи на 5 хидроксилни групи.
27 Януари
Сироп от яконХимичен състав и хранителна стойност на сиропа от якон. Здравословни ползи и вреди на сиропа от якон? Приложение на сиропа от якон. Къде да се закупи сироп от якон и как да се съхранява?
20 Дек.
Бял ШоколадБелият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния шоколад.
12 Дек.
1
Ориз БомбаОризът Бомба е късозърнест вид ориз, култивиран предимно в източните части на Испания. Оризът Бомба може да увеличава размера си до 3 пъти по време на готвене.
12 Дек.
Зелен ЧайЗеленият чай или още китайски чай, е най-разпространената топла напитка в света. В зеленият чай се съдържат огромни дози витамин С и витамин Р.
11 Дек.
4
ГрисГрисът е важен хранителен продукт, който бива царевичен и пшеничен. Дребнозърнест грис е суровина за направата на видове паста, за различни кремове, сосове и сладкиши. Състав и кулинарно приложение на грис.
23 Ноем.
Оризов ОцетОризовият оцет служи за подправянето на различни по вид ястия, но най-вече на свежи салати. Оризовият оцет се приготвя от ферментирал ориз или оризово вино и е особено популярен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Оризовият оцет има антибактериални свойства
24 Септ.
ЗахарЗахарта е сочена за една от трите бели отрови, но в премерени количества захарта подслажда живота. Захарта е незаменима при приготвянето на сладкиши.
21 Септ.
1
КускусКускусът е изконна храна на берберите. Кускус е тестено изделие, което се прави от пшеничен грис или едро смляна твърда пшеница. Състав на кускуса. Кулинарно приложение на кускус.
15 Септ.
БрашноБрашното е основата на хляба, който съществува в голям набор от форми, текстури, аромати и размери. Брашно може да се прави от пшеница, ръж, овес, кестени, просо, царевица, ориз, нахут.
12 Септ.
3
Синапено маслоСинапеното масло е специфична мазнина, която се получава след пресоването на семената от синап. Синапеното масло се използва много успешно в кулинарията. Приложени е полезни свойства на синапено масло
03 Септ.
Палмова захарПалмовата захар е натурален подсладител, който се добива от цветовете на захарната палма. Ползи от палмова захар. Палмова захар вкулинарията
02 Септ.
Избрано
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 596
Други