Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционни български ястия в гювечетаТрадиционни български ястия в гювечета
24 Септ.
Ястията, приготвени в гювечета, са изключително вкусни, но трябва да се спазват някои правила, за да се получат ястията наистина добре.
Как да си приготвим тахан?Как да си приготвим тахан?
22 Септ.
Таханът е едно съкровище от Ориента е продукт, който задължително трябва да присъства в менюто ни. Тази храна е богата на витамини, минерали и други полезни вещества.
Какво може да сготвим с пресечено млякоКакво може да сготвим с пресечено мляко
19 Септ.
Следващия път, когато млякото ви се пресече, не бързайте да го изхвърляте. Има немалко рецепти, в които то може да бъде включено.
Традиционни български ястия със заешкоТрадиционни български ястия със заешко
17 Септ.
1
В българската кухня ястията с месо взимат своя превес. Най-често се използват както пилешко, телешко и свинско, така и заешко. У нас заешкото е най-популярно в районите, в които ловни дружинки предпочитат сами да ловуват този дивеч.
Идеалният крем за бишкотиИдеалният крем за бишкоти
16 Септ.
2
Специфичното при бишкотите е, че вървят ръка за ръка с крем. Има всевъзможни рецепти за него. Ето кои са най-подходящите кремове, с които да сервирате вашите бишкоти.
Класически френски рецептиКласически френски рецепти
14 Септ.
1
Пригответе вкусни ястия по класически френски рецепти, ако искате да изненадате приятно гостите или семейството си. Тези ястия за изискани и не се приготвят трудно.
Как да си направим домашна лимонада и цитронадаКак да си направим домашна лимонада и цитронада
14 Септ.
1
За приготвянето на домашна лимонада се подбират само зрели и здрави плодове, тъй като и кората, и вътрешността се използват. Водата за приготвянето трябва да е минерална или предварително филтрирана.
Да готвим с див оризДа готвим с див ориз
11 Септ.
Дивият ориз е много специфична култура. Гозбите, които можем да приготвим с див ориз, са разнообразни.
Какво да приготвим с ябълкиКакво да приготвим с ябълки
09 Септ.
С ябълки можем да си приготвим много вкусни десерти, но този плод често се използва и като гарнитура към свинско месо или като добавка в салата – в комбинация със синьо сирене, например. Подготвили сме ви три рецепти на десерти с ябълки.
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тесто
08 Септ.
За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране.
Впечатляващи и апетитни рецепти за трайфълВпечатляващи и апетитни рецепти за трайфъл
06 Септ.
Историята на трайфъла започва с първото му споменаване през далечната 1654 година. В посочената рецепта се препоръчва да се отреже резен хляб, да се сложи в чиния и да се напои хубаво с шери.
Тайната на френските багети и кексчетаТайната на френските багети и кексчета
05 Септ.
Една от най-големите гордости на французите е тяхната кухня. Тя е възникнала през Средновековието, като до ден днешен еволюира, в продължение на векове на социални и политически промени.