Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниОранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниНо какво точно представлява това вино, с какво да го консумираме и какви са най-големите ползи от него?
РевенРевенРевенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът се комбинира много добре с ягоди и ванилия. Ревенът подобрява работата на стомаха.
АмарантАмарантАмарантът представлява древна зърнена култура, която е тясно свързана с традициите и бита на хранене на ацтеките. Амарантът съдържа голям брой незаменими аминокиселини. Амарантът е полезен за хора, които страдат от
Ползи и вреди от палео диетатаПолзи и вреди от палео диетата
18 Юни
Диети
Съществуват много видове диети за отслабване. Ползи и вреди от палео диетата. Диетолозите имат различни мнения относно ползите и резултатите от палео диетата.
Свойства и приложения на шафранаСвойства и приложения на шафранаЗамайващият аромат, уникалният вкус и цвят на златен слитък - всичко това, е подправката шафран. Прилича на злато не само заради цвета си, но и заради скъпата си цена. Какви са свойствата и приложенията на шафрана?
Най-вкусните меки сиренаНай-вкусните меки сиренаМеките сирена предлагат наистина уникален вкус на ценителите и любителите на сиренето. Тези сирена обикновено не са отлежали и се отличават с по-мек вкус и по-богата, кремообразна текстура.
Гулия - Земна ЯбълкаГулия - Земна ЯбълкаГулията е тревисто растение, чиито ядивни части са грудките. Гулията е изключително полезна за здравето, вижте защо.
Кейл - Листно ЗелеКейл - Листно ЗелеКейлът е дори по-богат на желязо от месото, което го прави незаменим хранителен продукт. Ползи от консумация на кейл. Кейл в кулинарията.
ТребианоТребианоТребиано е италиански сорт грозде. Вината от Требиано е добре да се поднесат в началото на вечерта, тъй като са по-леки. Характеристики на сорт Требиано. Видове Требиано. Поднасяне на Требиано
ЛинЛинМесото на лина е питателно и много полезно. То лесно се усвоява от човешкия организъм и го зарежда с множество полезни вещества. Улов на лин. Почистване на лин. Кулинарна употреба на риба лин.
ОлиоОлиоОлиото или растителното масло е най-популярната и често използвана мазнина по нашите географски ширини. Освен слънчогледовото олио, съществуват още доста видове олио. Състав на олиото.
Полезен ли е приемът на Гхи или не? Цялата истинаПолезен ли е приемът на Гхи или не? Цялата истинаПолзите от консумацията на Гхи са много повече, отколкото си представяте. Ползите за здравето от Гхи се простират както до тялото, така и до ума. Знаете ли, че Гхи не кара диабетиците да наддават на тегло
Храни за бърза детоксикация на тялотоХрани за бърза детоксикация на тялотоКогато става въпрос за детоксикация на тялото ни, съществуват разнообразни подходи за бързо изчистване на организма от натрупаните свободни радикали и токсини.
Как да добавим повече витамин С и фолиева киселина в диетатаКак да добавим повече витамин С и фолиева киселина в диетатаВитамин С и фолиевата киселина са водноразтворими витаммини. Общи хранителни източници на витамин С и фолиева киселина. Витамин В9 се намира естествено в много храни, както и под формата на фолиева киселина в
Горчивите храни – балсам за здраветоГорчивите храни – балсам за здраветоВкусването на храни с различен вкус – солени, горчиви, кисели или сладки, оказва определено въздействие върху организма на човек, като горчивите храни се смятат за най-полезни.
КиантиКиантиКианти (Chianti) е червено сухо вино, което се произвежда в легендарната област Тоскана, Италия. Кианти Класико Резерва е един от най-добрите представители на това вино и на италианските вина като цяло. Кианти и храна
Противопоказни храни при мозъчен инсултПротивопоказни храни при мозъчен инсултМозъчният инсулт е нарушение на кръвообращението в мозъка, което води до трайни увреждания на тъканта и функциите му. Противопоказните храни при мозъчен инсулт. Забранено меню при инсулт
ЛангустаЛангустаЛангустата е вид рак, подобно на омар. От лангустата се консумира месото от коремната област и опашката, които са смятани за деликатес. Лангустите достигат до 60 см на дължина, а теглото им е около 3 кг.
КалеКалеКале е известно зеленолистно растение, познато още като грюнкол, кейл. Кале е изключително богато на витамини и минерали, което го прави изключително подходящо за човека. Готвене на кале. Всички ползи от кале
Хранене и хранителни добавки при болезнени гърдиХранене и хранителни добавки при болезнени гърдиБолезненото усещане в гърдите много често се появява преди менструалния цикъл. За щастие има начини да повлияем болката и те не са никак сложни.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка