Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
АспартамАспартамът е изкуствен подсладител, от групата на високоефективни подсладители. Състав и вреди от аспартама. Смята се, че аспартамът може да причини 92 болести.
Ацесулфам КАцесулфам К, познат като Е950, е изкуствен подсладител. Ацесулфам К е 200 пъти по-сладък от захарта. Ацесулфам К е нискокалоричен, но редица изследвания му приписват канцерогенни ефекти.
БутилоксианизолЕдин от често срещаните реагенти е бутилоксианизолът. Той е хранителна добавка, антиоксидант. Бутилоксианизол е използван в хранително-вкусовата промишленост за забавяне на окисляването на животински топени мазнини
МаскарпонеМаскарпоне – неизменната съставка за любимото на мнозина от нас Тирамису. Странно или не, макар и да е сирене, маскарпоне се използва предимно в десерти. Кулинарна употреба на маскарпоне.
Топ 50 малки хитрости в помощ на всяка умна домакиняДомашна диня за Нова година! Да, това е напълно възможно с този интересен трик. Вижте топ 50 на най-хитрите домакински съвети, които ще улеснят живота ви. И не забравяйте - дори и пресолената манджа може да бъде оправена!
Морски ДяволМесото на морския дявол е бяло, приятно, богато на витамините А и D, съдържа много минерали, протеини и аминокиселини и много малко мазнини, което го прави диетично. Вкусови качества и готвене на морския дявол.
Какви билкови добавки има и за какво са полезниПо своя произход добавките са естествени или изкуствени. Пример за естествени добавки са билковите препарати, които са напълно безопасни. Ето кои са най-често срещаните билкови добавки и за какво помагат те
Полезните свойства на кориандъраКориандърът е изключително полезен за подобряване на цялостното състояние на организма. Употребата на кориандър повишава мъжката потентност. Ползи от кориандъра.
ХидроксипролинКакво е хидроксипролин? Дневна нужда от хидроксипролин. Полезни свойства на хидроксипролина и ефекта му върху тялото. Фактори, влияещи върху съдържанието на хидроксипролин в организма
Интересно! Водката се държи в хладилника, уискито – неВодката винаги държим в хладилника, а уискито – не. Това е придобит навик, който има своето логично и интересно обяснение. Колкото и да сме свикнали с водката във фризера, е добре да знаем, че едно подобно съхранение има и
Защо да ядем повече лук всеки ден?Знаете, че лукът може да помогне за предотвратяване на настинки, кашлица, треска и възпалено гърло. А знаете ли, че лукът спира депресията и подобрява настроението? 5 ползи от консумацията на лук.
ЖелязоЖелязото е от жизненоважно за здравето. Хранителното желязо се извлича от хемоглобина миоглобин. Дефицит и липса на желязо. Източници на желязо и ползи.
ПортокалиПортокалите са едни от най-консумираните плодове в света. Портокалите не е необходимо да имат ярко оранжев цвят, за да са с добро качество.
Патешки ЯйцаХарактеристики на патешки яйца. Колко често се ядат патешки яйца? Кулинарна употреба на патешки яйца. Ползи от консумация на патешки яйца
Здравословни рецепти и ползи от седефчеСедефчето (Ruta graveolens) е наистина много полезна билка. Седефчето лекува зрението. Седефчето помага при болезнена, тежка, нередовна или липсваща менструация. Всички ползи от лечебното седефче
8 големи протеинови източника за веганска диетаДокато поддържате балансирана и разнообразна диета, е доста лесно да получите всички протеини, от които имате нужда при веганската диета. Всеки се нуждае от 0. 8 г протеин на килограм тегло
Всички ползи от спанака на едно мястоНа 26 март се отбелязва Денят на спанака, което е отлична предпоставка да си приготвите някоя полезна зелена гозба или салата със зеленолистния зеленчук. Вижте всички ползи от спанака