Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим сос софритоКак да си направим сос софрито
08 Окт.
1
Предпочитан от испанците си остава сосът Софрито, който може да бъде приготвен както само с вода, така и с месен или зеленчуков бульон.
Какво представлява ябълковото брашно?Какво представлява ябълковото брашно?
08 Окт.
Звучи почти невероятно, че от плод като ябълката може да се приготви брашно, но това е факт на рафтовете на магазините в цялата търговска мрежа. Какво представлява ябълковото брашно?
Защо е полезна редовната консумация на сьомга?Защо е полезна редовната консумация на сьомга?
07 Окт.
Сьомгата е една от най-популярните риби в кулинарията, защото има нежна и сладникава плът. Вижте повече за здравословните ползи, които сьомгата предоставя:
Как правилно да консумираме извара и как да я комбинираме?Как правилно да консумираме извара и как да я комбинираме?
07 Окт.
Изварата е доста популярен хранителен продукт. Прави се от различни видове мляко, като най-разпространена е изварата от краве мляко. Как правилно да консумираме извара и как да я комбинираме?
Как да направим перфектното фрапеКак да направим перфектното фрапе
07 Окт.
Следвай нашите простички и лесни съвети за перфектно грапе, за да изненадваш приятелите си винаги със страхотно фрапе, направено в домашни условия. На датата 7 октомври в САЩ отбелязват деня на фрапето.
Защо и как да замразим ябълкиЗащо и как да замразим ябълки
04 Окт.
Навярно сте чели или знаете от опит няколко начина за по-дълго съхранение на пресни ябълки за зимата, но малко хора знаят, че ябълките могат да се замразяват. Ще ви разясним как може да замразите ябълки
Как се готвят сушени манатаркиКак се готвят сушени манатарки
02 Окт.
Самата манатарка неслучайно се счита за кралица на гъбите. В изсушено състояние манатарката може да се свари, маринова, изпържи или замрази. Как се готвят сушени манатарки? Какво да сготвя със сушени манатарки?
Брашно от тапиока - какво е и как се използваБрашно от тапиока - какво е и как се използва
30 Септ.
Едно от безглутеновите брашна е брашното от тапиока, което е много популярно в Южна Америка. Какво представлява брашното от тапиока. Хранителна стойност на брашното от тапиока
Аналози на нетрадиционни продуктиАналози на нетрадиционни продукти
30 Септ.
1
Ако не можете да си позволите скъпи нетрадиционни продукти, можете да си ги приготвите сами. Маскарпонето се заменя от смес от сметана и извара.
Как се консервират манатарки?Как се консервират манатарки?
28 Септ.
Ако има изобилие от манатарки, може да се консервират за зимата. С манатарки от буркани стават не само отлични зимни салати. Консервите с манатарки предлагат различни възможности.
Сладкарски бои и оцветителиСладкарски бои и оцветители
27 Септ.
2
За да сте сигурни, че сладкарските бои и оцветители съдържат само натурални съставки, пригответе ги сами. Съществуват много сладкарски бои, които радват окото с наситените си ярки цветове.
От кое грозде става хубаво виноОт кое грозде става хубаво вино
26 Септ.
По света има около 10 хиляди винени сортове грозде, а от тях само 13 са основните. За да стане хубаво едно бяло или червено вино, първата стъпка е изборът на подходящо грозде за него. От кое грозде става хубаво вино
Съвети за консервиране на гъбиСъвети за консервиране на гъби
22 Септ.
1
Известни са две основни технологии за консервиране на гъби – това са осоляването и мариноването. Различни видове гъби се консервират със сол, лимонтузу, оцет и подправки.