Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Кулинарна употреба на чуфа (земен бадем)Чували ли сте за ядките чуфа или т. нар. зелен бадеми? Чуфата е изключително полезно растение с отличен вкус, който се определя като нещо средно между лешник и бадем
Рецепти за Шчи: Три руски класикиШчи или Щи (Shchi) са най-разпространените супи в Русия и околностите ѝ. Ето 3 класически рецепти за Щи, от които можете да изберете най-подходящата за Вас
Пармска шунка - история и традицииПармска шунка или Прошуто ди Парма се нарича деликатесното месо, което се приготвя в областта Емилия-Романя в красивата италианска долина Парма. Терминът прошуто идва от латински - perxuctus, което означава изсушавам.
Гомасио - японската шарена солЗа повечето хора думата Гомасио е нещо, което срещат за първи път. Това е така, защото популярната в източната кухня подправка от печени и смлени сусамови семена и морска сол е малко позната. В Япония е аналог на нашата. . .
Икономични и супервкусни ястия с житоНадали има по-ценна храна от житото. Именно на него е наблягал и световноизвестният български философ и лечител Петър Дънов. Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти с жито, в които пшеницата е главен герой.
Новата мода на рецептите: Гурме по хронометърЕдно истинско предизвикателство в съветите за готвене - рецепти за по-малко от десет минути по часовник. Все повече стават специалистите, които наблягат на краткото време в приготвянето на храната.
От какво дебелеем според кръвната групаДали кръвната група влияе върху теглото ни? Дали също така има определени храни, които трябва да ядем според нея, и такива, от които пълнеем? Към какъв спорт да се насочим, като се базираме на нашата кръвна група?
Перфектният виенски щруделКласическият виенски щрудел се прави с ябълки и ром, като корите се разтеглят на ръка и се мажат със зехтин. На 17 юни отбелязваме Деня на ябълковия щрудел, така че да видим как го правят в родното му място
Болести по динитеБолестите по дините се разграничават на няколко под вида. Вижте как да ги разпознаете.
Вкусни емблеми от кулинарията на Арабския святНа Арабския полуостров са разположени шест държави от Арабския свят. Това са Йемен, Кувейт, Катар, Саудитска Арабия, Оман и Обединените арабски емирства. Всяка от тези държави има свои кулинарни специалитети.
Ритуали след хранене, които са полезни за здравето тиЗа тялото ни храната е като гориво. Ако изберем правилното, целият ни организъм ще функционира по-добре. Освен добрата храна обаче, за организма ни е важна и преработката ѝ. Това означава, че се нуждаем от правилни ритуали след хранене.
Кое ястие с кое вино върви?Как да съчетаваме вина и храни? Вижте какво да имате предвид, за да се представите добре като домакини, а и да извлечете максимално удоволствие от всяко вино.
Как се прави ядково млякоЯдковите млека са все по-предпочитан избор за здравословно хранене. Как да си приготвим ядково мляко у дома?