Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Любимите ни сосове с хрян, които да опиташ задължителноЛюбимите ни сосове с хрян, които да опиташ задължителноОсвен че те разплаква, хрянът те връхлита с неизмерима лютивина през носа. Това, разбира се, става, когато го стържеш, за да приготвиш някои от любимите си сосове. А вижте кои са нашите любими сосове с хрян
Кулинарна употреба на чуфа (земен бадем)Кулинарна употреба на чуфа (земен бадем)Чували ли сте за ядките чуфа или т. нар. зелен бадеми? Чуфата е изключително полезно растение с отличен вкус, който се определя като нещо средно между лешник и бадем
10 подправки, които задължително трябва да присъстват в кухнята ви10 подправки, които задължително трябва да присъстват в кухнята виБъде сигурни, че сте се запасили със следващите 10 неизменни подправки в кухнята, които винаги трябва да си ви в помощ. Те са перфектният завършек на ястията, който ще ви помогне да изумявате всеки, на когото ги сервирате!
Рецепти за Шчи: Три руски класикиРецепти за Шчи: Три руски класикиШчи или Щи (Shchi) са най-разпространените супи в Русия и околностите ѝ. Ето 3 класически рецепти за Щи, от които можете да изберете най-подходящата за Вас
Пармска шунка - история и традицииПармска шунка - история и традицииПармска шунка или Прошуто ди Парма се нарича деликатесното месо, което се приготвя в областта Емилия-Романя в красивата италианска долина Парма. Терминът прошуто идва от латински - perxuctus, което означава изсушавам.
Край на пържените и вредни храни в детските градини! Ето промените в менютоКрай на пържените и вредни храни в детските градини! Ето промените в менютоЗабранява се приготвянето и сервирането на пържени храни, торти, бонбони и вафли на децата в детските градини и забавачките от предучилищната възраст. Вижте какво ще ядат децата в забавачниците
Гомасио - японската шарена солГомасио - японската шарена солЗа повечето хора думата Гомасио е нещо, което срещат за първи път. Това е така, защото популярната в източната кухня подправка от печени и смлени сусамови семена и морска сол е малко позната. В Япония е аналог на нашата. . .
Икономични и супервкусни ястия с житоИкономични и супервкусни ястия с житоНадали има по-ценна храна от житото. Именно на него е наблягал и световноизвестният български философ и лечител Петър Дънов. Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти с жито, в които пшеницата е главен герой.
Отървете се от киселините и киселинен рефлукс бързо и ефикасноОтървете се от киселините и киселинен рефлукс бързо и ефикасноЗа да се отървете от киселините, може да си купите някое лекарство от аптеката, но за всички е ясно, че натуралното е най-добро. Ето няколко начина за ефективно и бързо справяне с киселините и киселинния рефлукс
Как се прави ароматен и полезен сок от бял бъз стъпка по стъпкаКак се прави ароматен и полезен сок от бял бъз стъпка по стъпкаСиропът от бял бъз е изключително освежаваща напитка, истински еликсир за горещите летни дни, когато е поднесен с лимон и кубчета лед. Следвайте тези съвети, за да направите полезен и ароматен сок от цветовете на бъз
Новата мода на рецептите: Гурме по хронометърНовата мода на рецептите: Гурме по хронометърЕдно истинско предизвикателство в съветите за готвене - рецепти за по-малко от десет минути по часовник. Все повече стават специалистите, които наблягат на краткото време в приготвянето на храната.
От какво дебелеем според кръвната групаОт какво дебелеем според кръвната група
17 Юни
Диети
Дали кръвната група влияе върху теглото ни? Дали също така има определени храни, които трябва да ядем според нея, и такива, от които пълнеем? Към какъв спорт да се насочим, като се базираме на нашата кръвна група?
Перфектният виенски щруделПерфектният виенски щруделКласическият виенски щрудел се прави с ябълки и ром, като корите се разтеглят на ръка и се мажат със зехтин. На 17 юни отбелязваме Деня на ябълковия щрудел, така че да видим как го правят в родното му място
Болести по динитеБолести по динитеБолестите по дините се разграничават на няколко под вида. Вижте как да ги разпознаете.
Вкусни емблеми от кулинарията на Арабския святВкусни емблеми от кулинарията на Арабския святНа Арабския полуостров са разположени шест държави от Арабския свят. Това са Йемен, Кувейт, Катар, Саудитска Арабия, Оман и Обединените арабски емирства. Всяка от тези държави има свои кулинарни специалитети.
Ритуали след хранене, които са полезни за здравето тиРитуали след хранене, които са полезни за здравето тиЗа тялото ни храната е като гориво. Ако изберем правилното, целият ни организъм ще функционира по-добре. Освен добрата храна обаче, за организма ни е важна и преработката ѝ. Това означава, че се нуждаем от правилни ритуали след хранене.
Никога не започвайте диета в тези периоди! Ще се провалитеНикога не започвайте диета в тези периоди! Ще се провалитеАко започнете диета в тези периоди от годината, е твърде вероятно да се провалите. Избегнете ги, за да отслабнете бързо и качествено.
Кое ястие с кое вино върви?Кое ястие с кое вино върви?Как да съчетаваме вина и храни? Вижте какво да имате предвид, за да се представите добре като домакини, а и да извлечете максимално удоволствие от всяко вино.
Три любимци на лятото, без които не можем да минем на масатаТри любимци на лятото, без които не можем да минем на масатаТе са сочни, сладки и с абсолютно неподражаем вкус. Чакаме ги с нетърпение, защото периодът, в който можем да им се насладим, е твърде кратък. Но лятото не би било същото без купа с череши или без резените диня.
Как се прави ядково млякоКак се прави ядково млякоЯдковите млека са все по-предпочитан избор за здравословно хранене. Как да си приготвим ядково мляко у дома?

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка