Gotvach.bg»Статии»Сортове Вина
Сортове Вина

Сортове Вина

Сортове вина в България и по света. Виж с какво се характеризират различните сортове вина и какви са особеностите им.
МиринСортове ВинаМирин
22 Март
Петьо Любомиров
Вино ХересСортове ВинаВино Херес
07 Януари
Илияна Ангелова
Турига насионалСортове ВинаТурига насионал
18 Май
Илияна Ангелова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кава (Пенливо вино)Кава (Пенливо вино)
01 Март
Кава е испанско пенливо вино, произвеждано предимно в Каталуния. Минималният период на отлежаване за кава е 9 месеца. Как се пие кава?
Широка мелнишка лозаШирока мелнишка лоза
07 Февр.
Широка мелнишка лоза представлява местен сорт грозде, от който се произвежда уникално вино. Той е характерен основно за югозападните предели на страната и по-конкретно за Мелник, Петрич и Сандански.
ПинотажПинотаж
26 Септ.
Пинотаж (Pinotage) е хибриден червен сорт грозде. Сортът Пинотаж е създаден през 1925 г. Виненият сорт пинотаж се използва за получаване на качествени червени вина с плодови аромати на банан, череша и ягода
Каберне ФранКаберне Фран
24 Септ.
Каберне фран е червен сорт грозде, който се употребява във винопроизводството. Вината, приготвени от каберне фран, са трапезни, подсилени и десертни.
РубинРубин
22 Септ.
Рубин представлява червен хибриден червен сорт грозде, получен при кръстосване на сортовете небилио и сира. Рубин е селектиран у нас. От сорта рубинсе добиват трапезни, сухи и десертни вина, с отличително качество.
Совиньон БланСовиньон Блан
19 Август
Совиньон блан е бял винен сорт грозде, който произхожда от района на Бордо. Вината Совиньон блан се характеризират със сочност и кристална чистота.
ЕрмитажЕрмитаж
19 Август
Вината, които са класифицирани като Ермитаж, са богати, плътни, със задоволително съдържание на танини. Вината Ермитаж притежават завладяващи аромати, които напомнят на дребни плодове като къпини, малини,
ДимятДимят
19 Юли
Говори се, че димят вирее по българските земи от много векове. За да усетите най-добре характеристиките на димята, трябва да го поднесете охладено. Когато консумираме димят, е важно и по какъв начин ще го съчетаем с храната
НебиолоНебиоло
19 Юли
Небиоло е червен винен сорт грозде, който е познат на лозарите от много векове. Поднасяне на Небиоло. Съчетаване на вино небиоло с храна.
ТребианоТребиано
18 Юни
Требиано е италиански сорт грозде. Вината от Требиано е добре да се поднесат в началото на вечерта, тъй като са по-леки. Характеристики на сорт Требиано. Видове Требиано. Поднасяне на Требиано
КиантиКианти
17 Юни
Кианти (Chianti) е червено сухо вино, което се произвежда в легендарната област Тоскана, Италия. Кианти Класико Резерва е един от най-добрите представители на това вино и на италианските вина като цяло. Кианти и храна
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Малага е популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. Вино Малага се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море и заобиколен от планини. Съчетаване на вино Малага