Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пазарувай умно! Какво е точното количество продукти за 4 порции?Пазарувай умно! Какво е точното количество продукти за 4 порции?
20 Дек.
Планирайте менюто за цялата седмица, като се съобразявате с наличните запаси. Преди да отидете на пазар, направете списък на необходимите продукти. Пазарувай умно! Какво е точното количество продукти за 4 порции?
Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?
19 Дек.
Коя е тайната съставка на пухкавия омлет? Как да направим пухкав и ефирен омлет? Как омлетът ни да е хем вкусен, хем въздушен?
Когато избирате хладилник, внимавайте за тези нещаКогато избирате хладилник, внимавайте за тези неща
19 Дек.
Хладилникът е много важна част от нашето домакинство, защото благодарение на него, ние запазваме храната си свежа за по-дълго време. Какъв хладилник да си купим? Съвети при избор на хладилник.
Важни съвети при приготвяне на зимнинаВажни съвети при приготвяне на зимнина
18 Дек.
Съхраняването на продукти чрез консервирането им в сезоните, когато има изобилие от тях, дава възможност трапезата ни през зимата и ранната пролет да бъде така богата, както през лятото и есента. Важни съвети при приготвяне на зимнина.
Тайната на панираната рибаТайната на панираната риба
16 Дек.
Мнозина изпитват сериозни тръдности при панирането на риба. Лесно е да пуснеш рибата в тигана, но приготвянето на правилна панировка е друга работа.
Как да използваме пшеничен грис в основните ястияКак да използваме пшеничен грис в основните ястия
16 Дек.
Познати ли са ви кулинарни рецепти, в които е включен грис? Навярно подминавате този интересен продукт, защото не сте сигурни как точно да вложите грис в своите творения в кухнята.
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна рибаТайните на приготвянето на вкусна и сочна риба
16 Дек.
Всъщност готвенето на риба изисква само малко опит и знания. Тайни при пържене на риба. Как се пече сочна риба. Още съвети при приготвяне на риба
Зимнина - важни правила, които трябва да знаемЗимнина - важни правила, които трябва да знаем
16 Дек.
Макар че през зимния сезон има зеленчуци и плодове, от които могат да се приготвят пресни и витаминозни салати и ястия, почти няма домакинство, което да не приготвя зимнина. Важните правила при правене на зимнина
Как се прави ленено яйце и за какво се използваКак се прави ленено яйце и за какво се използва
15 Дек.
Що е то ленено яйце? Това яйце е предназначено за хора, които са веган, за такива, които не обичат яйца и за такива. С ленено яйце може да замените обикновените яйца.
Как да стерилизираме патладжаниКак да стерилизираме патладжани
13 Дек.
Ще ви предложим две рецепти за стерилизиране на патладжани. Едната рецепта е стерилизиран патладжан за гозби – става за гювеч или за някакви други манджи, към които обичате да добавяте патладжани.
Как се консервира патладжан?Как се консервира патладжан?
13 Дек.
Патладжаните помагат за поддържане на оптимални нива на холестерола, подобряват кръвообразуването и нормализират работата на далака, червата и бъбреците. Как да консервираме патладжан за зимата?
Как правилно да печем дивечКак правилно да печем дивеч
11 Дек.
Дивечовото месо е изключително вкусно, стига да знаете как да го приготвите. Характерно за него е, че то е по-сухо, а мускулите на животните са по-твърди и жилави.
Как се прави пица - ръководство за начинаещиКак се прави пица - ръководство за начинаещи
11 Дек.
Домашната пица е едно от най-любимите ястия на малки и големи по цял свят. Ястие, което се приготвя сравнително бързо и лесно. Ето и как можете да си я приготвите сами у дома: