Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да хапнете, когато ви мори глад – 10 нискокалорични предложенияКакво да хапнете, когато ви мори глад – 10 нискокалорични предложения
10 Август
Ако спазвате някаква диета или принципа с прозореца на хранене, според който трябва да гладувате 8 часа или повече, и сте в началото, вероятно се справяте трудно с усещането за глад.
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски боб
09 Август
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта.
Как се прави пиле с ориз - ръководство за начинаещиКак се прави пиле с ориз - ръководство за начинаещи
06 Август
Само по себе си пилешкото месо и оризът имат доста нежен вкус. Надарени са с уникалната способност за перфектно абсорбиране на вкусовете на всякакви продукти и е грях, ако не се използва това. Как да направите пиле с ориз?
Съвети за печене на цяло пилеСъвети за печене на цяло пиле
06 Август
Тънкости и хитринки за добрия вкус на печеното пиле не липсват. Ето няколко съвета за перфектно приготвено цяло печено пиле, с помощта на които ще се радвате на сочно приготвена птица
Бърза работилница: Приготвяне на сушени доматиБърза работилница: Приготвяне на сушени домати
05 Август
Най-добрите рецепти за сушени домати можете да намерите в италианската кухня. В тази топла страна съхраняването на реколтата често се извършва с помощта на слънцето. Вижте как да изсушите домати
За истинско италианско песто ви трябват тези продуктиЗа истинско италианско песто ви трябват тези продукти
05 Август
1
Думата песто означава стриване. Пестото е един от най-популярните сосове в италианската кухня. Съществуват много и различни рецепти за соса, които варират според всеки вкус.
Украса на питка за прощъпулникУкраса на питка за прощъпулник
04 Август
Прощъпулник се прави, когато детето проходи, тоест когато то направи първите си самостоятелни стъпки. Когато се прави прощъпулникът, от особено значение е питата
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноЕтикет при поднасянето и консумация на бяло вино
03 Август
За да се научим как се консумира бяло вино, първо, трябва да знаем как се поднася, какъв е етикетът, коя е подходящата чаша и пр. Да разгледаме няколко съвета как се сервира и консумира бялото вино
Пухкав омлет се прави ето такаПухкав омлет се прави ето така
02 Август
Въпреки известността и лекотата на приготвяне, не всеки знае как да си направи пухкав омлет.
Тайни за вкусна супа топчетаТайни за вкусна супа топчета
02 Август
Супа топчета - любимо ястие на малки и големи. Кой не обича супа топчета? С удоволствие я хапват както децата в детските градини, така и възрастните. Вижте тайни за вкусна супа топчета.
Най-допусканите грешки при правенето на омлетНай-допусканите грешки при правенето на омлет
01 Август
Вижте кои са най-честите грешки при приготвянето на омлета и как да си направите този път пухкав омлет.
Тайните на класическия френски омлетТайните на класическия френски омлет
31 Юли
Веднъж овладели техниките за приготвяне на френски омлет никога повече няма да се притеснявате, че не можете да предложите изискано ястие на вашите неочаквани гости.
Как се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещиКак се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещи
28 Юли
А знаехте ли, че свинското месо е най-лесно смилаемото след агнешкото? Освен това спомага за нормалното функциониране на нервната система. Затова, хайде на сочните пържоли, но преди това да видим как се приготвят