Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
Конска луканка - диетичният деликатесКонска луканка - диетичният деликатес
01 Март
5
Най-лесно е да си направите месото на луканка. За тази цел не ви е нужна кой знае каква подготовка, но има няколко неща, които трябва да следвате, за да получите вкусна луканка накрая.
Кои ястия можем да овкусим със самардала?Кои ястия можем да овкусим със самардала?
01 Март
Пресните листа на самардалата може да се използват за овкусяване на почти всички салати с домати и краставици, а солената смес - към манджите с картофи, яйца, сирене или агнешко.
Как да оправим пресолената манджаКак да оправим пресолената манджа
27 Февр.
Ако сте пресолили супата или манджата, лесно можете да оправите тази кулинарна грешка. Когато сте пресолили супа, добавете малко фиде или зеленчуци, и те ще поемат излишната сол.
Как се варят калмарите?Как се варят калмарите?
26 Февр.
Пуснете във врящата вода един калмар, бройте до десет и го извадете с решетъчна лъжица. Изчакайте водата да кипне отново и пуснете следващия калмар в нея.
Стерилизирани месни консервиСтерилизирани месни консерви
25 Февр.
2
Качеството на месните консерви в голяма степен зависи от строгото спазване на правилата на консервиране. В домашни условия месото се консервира в стъклени буркани.
Зеленчуците, подходящи за сладкишиЗеленчуците, подходящи за сладкиши
25 Февр.
Свикнали сме да използваме зеленчуците за приготвяне на салати, гарнитури или основни ястия, но те са много подходящи и за приготвяне на вкусни и полезни десерти.
Да си приготвим домашен черен хлябДа си приготвим домашен черен хляб
24 Февр.
2
Ако обичате ръжен хляб, можете лесно да си го приготвите в домашни условия. Първо трябва да си приготвите закваската, която става готова за четири дни.
10 правила за съхранението на витамин С10 правила за съхранението на витамин С
24 Февр.
Статистиките сочат, че много често хората поемат по-малко количество от необходимото витамин С. Ето няколко правила, които позволяват максималното съхранение на аскорбиновата киселина.
Съвети за идеалната супаСъвети за идеалната супа
24 Февр.
Бульонът става идеален, ако се вари на тих огън. Рибената супа горчи и е мътна, ако предварително не сте отстранили хрилете. Кремсупата се сгъстява със стар хляб, настърган на ренде.
Как да съхраняваме зехтин и олиоКак да съхраняваме зехтин и олио
22 Февр.
Бутилките с олио трябва да се съхраняват на тъмно хладно място. Зехтинът се съхранява при температура не по-висока от 20 градуса.
Италианска шунка - какво я прави неповторимаИталианска шунка - какво я прави неповторима
22 Февр.
1
За производството на пармска шунка се използват само три породи прасета. Благодарение на суроватката от пармезан, с която се обогатява храната на тези животни, месото им става с леко сладък вкус и много меко.