- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиПлоски питки от цял свят
28 Март
Ирена Лазарова
Кулинарни СъветиКак да приготвим перфектното кафе
27 Март
1
Нина Норд
Кулинарни СъветиХранителни предимства на месото от щраус
26 Март
2
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Някои тънкости при готвенето на птиче месоКогато избирате птиче месо, а предпочитате да е от млада птица, натиснете гръдната кост. Ако потъне лесно, птицата е млада. Печената гъска ще е с хрускава коричка, ако я полеете с вода.
24 Март
1
Трайност на замразеното месоЗамразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва.
23 Март
1
С какво се съчетава рибата най-добреЗа да успеем да си я приготвим правилно, първо трябва да сме наясно каква е рибата. При някои видове е по-подходящо печенето на скара, на други им отива повече сос, а трети задължително се пържат.
22 Март
Сушене на зеленчуциЗа изсушаването на зеленчуците има няколко начина. Единият от тях е на слънце, друг вариант е във фурната. Но тъй като, ако се правят във фурната, отнема много време, съответно и много енергия, затова ще разгледаме първият вариант.
19 Март
3
Как да си приготвим ядки с подправкиИ тъй като си говорим за експерименти, решихме да ви представим две различни рецепти за ядки с подправки. Подбрали сме различни видове подправки и миризми. Ако искате винаги можете да смените някоя съставка или пък да добавите нова.
18 Март
Украса за торти от захарно тестоТортите, украсени със захарно тесто, са много красиви и ефектни. Сами можете да си направите захарно тесто вкъщи и да оформяте от него украса за торти.
16 Март
1
Тайната на сочната домашна пицаСочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен подход към създаването на основата и на плънката на пицата.
16 Март
2
Как да приготвим печена гъскаЗа да бъде печената гъска вкусна, тя преди всичко трябва добре да се подготви. Това не е трудно, но изисква време – два дни, което означава, че трябва да я купите няколко дни, преди да я сервирате.
15 Март
Хранителни предимства на зеления боб едамамеЕдамаме е типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка . От него се прави и определен (подходящ) за целта тип соя.
14 Март
Как се почистват и пекат лешници?След като извадите всички ядки от черупките им, ще забележите, че имат тъничка кафява ципа. Обикновено изпечените готови лешници, които се продават са изчистени от тази ципа и затова са изцяло бледожълти.
11 Март
Как да сготвим диво прасеМесото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в марината.
11 Март
Идеалните подправки за всеки вид месоМесните ястия могат да бъдат разнообразени не само с различни начини на приготвяне на месото, но също така и като се променят подправките, които се добавят към тях.
09 Март
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 761
Основни Рецепти
15 256
20 619
Други