Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Когато избирате птиче месо, а предпочитате да е от млада птица, натиснете гръдната кост. Ако потъне лесно, птицата е млада. Печената гъска ще е с хрускава коричка, ако я полеете с вода.
Трайност на замразеното месоТрайност на замразеното месо
23 Март
1
Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва.
С какво се съчетава рибата най-добреС какво се съчетава рибата най-добре
22 Март
За да успеем да си я приготвим правилно, първо трябва да сме наясно каква е рибата. При някои видове е по-подходящо печенето на скара, на други им отива повече сос, а трети задължително се пържат.
Сушене на зеленчуциСушене на зеленчуци
19 Март
3
За изсушаването на зеленчуците има няколко начина. Единият от тях е на слънце, друг вариант е във фурната. Но тъй като, ако се правят във фурната, отнема много време, съответно и много енергия, затова ще разгледаме първият вариант.
Как да си приготвим ядки с подправкиКак да си приготвим ядки с подправки
18 Март
И тъй като си говорим за експерименти, решихме да ви представим две различни рецепти за ядки с подправки. Подбрали сме различни видове подправки и миризми. Ако искате винаги можете да смените някоя съставка или пък да добавите нова.
Украса за торти от захарно тестоУкраса за торти от захарно тесто
16 Март
1
Тортите, украсени със захарно тесто, са много красиви и ефектни. Сами можете да си направите захарно тесто вкъщи и да оформяте от него украса за торти.
Тайната на сочната домашна пицаТайната на сочната домашна пица
16 Март
2
Сочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен подход към създаването на основата и на плънката на пицата.
Как да приготвим печена гъскаКак да приготвим печена гъска
15 Март
За да бъде печената гъска вкусна, тя преди всичко трябва добре да се подготви. Това не е трудно, но изисква време – два дни, което означава, че трябва да я купите няколко дни, преди да я сервирате.
Хранителни предимства на зеления боб едамамеХранителни предимства на зеления боб едамаме
14 Март
Едамаме е типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка . От него се прави и определен (подходящ) за целта тип соя.
Как се почистват и пекат лешници?Как се почистват и пекат лешници?
11 Март
След като извадите всички ядки от черупките им, ще забележите, че имат тъничка кафява ципа. Обикновено изпечените готови лешници, които се продават са изчистени от тази ципа и затова са изцяло бледожълти.
Как да сготвим диво прасеКак да сготвим диво прасе
11 Март
Месото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в марината.
Идеалните подправки за всеки вид месоИдеалните подправки за всеки вид месо
09 Март
Месните ястия могат да бъдат разнообразени не само с различни начини на приготвяне на месото, но също така и като се променят подправките, които се добавят към тях.