Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко калории има в различните видове захарКолко калории има в различните видове захар
22 Юни
Калории в бяла захар. Калории в агаве сироп. Калории в кленов сироп. Калории в стевия. Калории в Меда. Калории в кокосова захар. Калории в кафява захар. Ето колко калории има в различните видове захар
Знаете ли как да използвате куркума?Знаете ли как да използвате куркума?
21 Юни
Нека разгледаме ползите за здравето от куркумата и как да я използваме при готвене и приготвянето на различни средства, свързани с красивия външен вид. За какво е добра куркумата
Зеленчуци, които да не спирате да ядете зиматаЗеленчуци, които да не спирате да ядете зимата
10 Юни
Българските зеленчуци в прясно състояние, които могат да се консумират, защото са достъпни и през зимата. Ето кои са пресните зеленчуци, които не бива да спираме да ядем през зимата. Добавяйте ги редовно като салата или
Малинови кетони - що е то?Малинови кетони - що е то?
07 Юни
Какво са малиновите кетони? С какво са полезни малиновите кетони? С какво помагат малиновите кетони? Ползи от приема на малинови кетони.
Народна медицина с хвойнаНародна медицина с хвойна
06 Юни
Народната медицина използва много растения, които имат различни наименования според региона. Билката хвойна се среща още като ардъч, обикновена смрика, смирна, увина и други. Народни рецепти с хвойна.
Месата с най-голямо количество желязоМесата с най-голямо количество желязо
06 Юни
Желязото е важно хранително вещество, което можете да получите само от храната. Кои меса съдържат най-много желязо?
Лечебната сила на хвойна при диспепсияЛечебната сила на хвойна при диспепсия
03 Юни
Хвойна в билколечение: Свойства на хвойната. Биологична активност на хвойна. благодарение на своите стомашни и газогонни свойства хвойната може да се използва като средство за противодействие на диспептични проблеми
Ултрапреработените храни могат да доведат до преждевременна смъртУлтрапреработените храни могат да доведат до преждевременна смърт
02 Юни
Диета, богата на ултрапреработени храни, може да доведе до повишен риск от преждевременна смърт, като някои храни и напитки са по-вредни за вашето здраве от други. Как рафинираните и преработени храни храни могат да
За какво помага маслото от тиквени семкиЗа какво помага маслото от тиквени семки
29 Май
Маслото от тиквени семки се получава по метода на студеното пресоване от семето на тиквата. За какво е полезно маслото от тиквени семки?
Храни с висок гликемичен индексХрани с висок гликемичен индекс
28 Май
Храните с нисък гликемичен индекс се определят като полезни, защото са здравословни за метаболизма, те се усвояват бавно и създават усещане за ситост дълго време. Храните с висок гликемичен индекс често биват наричани
Защо се пие фолиева киселина?Защо се пие фолиева киселина?
27 Май
Фолатът и фолиевата киселина са форми на витамин B9, използвани при дефицит и за предотвратяване на усложнения при бременност. Много храни съдържат фолат или имат добавена фолиева киселина. Фолиевата киселина се
Знаете ли какви са ползите от елдата?Знаете ли какви са ползите от елдата?
26 Май
Елдата е позната на повечето европейци под формата на брашно, което успешно замества бялото, тъй като е по-полезно. Защо е полезна елдата? Защо да ядем елда? Ползи от елдата.
Кое е най-доброто време през деня за ядене на плодове?Кое е най-доброто време през деня за ядене на плодове?
26 Май
В колко часа да ядем плодове? Най-доброто време за ядене на плодове. Кога да ядем плодове? Кога е най-добре да се ядат плодове?