Какво да сготвя

Какво да Сготвя

Чудиш се какво да сготвиш? Интересни, традиционни и нестандартни предложения за вашата трапеза от Готвач.бг.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашни точени кориПриготвяне на домашни точени кори
23 Януари
3
Резултатът е много по-добър – всичко приготвено с тях става сочно и вкусно. Баницата направена с домашни кори изобщо не би могла да се сравнява с останалите, същото се отнася и за тиквеника.
Как и какво да сготвим с елдаКак и какво да сготвим с елда
23 Януари
1
Елдата е много полезен продукт, който често е пренебрегван от много домакини. С него могат да се приготвят много ястия. Елдата е вкусна и когато е просто сварена и поднесена със захар или сол.
Как да си направим домашен ликьор?Как да си направим домашен ликьор?
22 Януари
1
Ликьорът се превърнал в любимо питие както на простолюдието, така и на аристокрацията, а в края на ХVII век напитката била официално призната във всички кралски дворове.
Маринати за крехко и вкусно патешкоМаринати за крехко и вкусно патешко
22 Януари
Патешкото месо става много по-вкусно и крехко, ако се накисне предварително в марината, преди да се готви. Ароматите с плодово ухание са незаменими за патешкото, те го правят сочно и с интересен аромат.
Евтини и вкусни сладкиши с бутертестоЕвтини и вкусни сладкиши с бутертесто
21 Януари
1
С помощта на бутертесто се приготвят вкусни и доста икономични сладкиши. Спирала от бутертесто с извара се прави много лесно, а е доста ефектна.
Как да сготвим тикваКак да сготвим тиква
19 Януари
С тиква може да се приготви супа, основно ястие и десерт. С тиква се приготвя ефектно ястие – месо с гъби в тиква, и нежен чийзкейк.
Майсторски сачове за руйни винаМайсторски сачове за руйни вина
18 Януари
2
За да си приготвите сач в домашни условия, първо трябва да се снабдите със самия сач. Вече може да се намери във всеки магазин. Зимните сачове са предимно местни и вървят ръка за ръка с червеното вино.
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Той може да се сготви постен – с лук, морков, картофи. Ако сте решили да го приготвяте така, не забравяйте да добавите няколко скилидки чесън, както и копър.
Вкусни идеи за бирени мезетаВкусни идеи за бирени мезета
17 Януари
1
И така. . с какво най-често замезваме бирата? С чипс, пуканки, всякакви крекери и соленки - все здравословни неща. А до какво води всичко това? Точно така - до бирено коремче и повечко килограми.
Традиционните зимни мезетаТрадиционните зимни мезета
10 Януари
Мезето през зимата се счита за един от най-важните компоненти на трапезата. Най-важното е то да не е много тежко или изцяло местно, защото няма да остане място за основното ястие.
Какво да сготвим с анасонКакво да сготвим с анасон
10 Януари
Анасонът (Pimpinella anisum) е популярен зеленчук предимно в Италия и Франция. Често се бърка със звездния/звездовидния или китайски звездовиден анасон, който е подправка.
Не изхвърляйте коравия хлябНе изхвърляйте коравия хляб
09 Януари
Не изхвърляйте стария хляб, защото той може да ви послужи за направа на галета, на топли сандвичи и брускети, на крутони и на плънка за задушено пиле.