Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
ПъстругаОбща характеристика на пъструга. Значение на пъструга за търговията с риба и рибни продукти. Състав и полезни свойства на пъструга. Състав и полезни свойства на пъструга. Обработка и готвене на пъструга
Какво да ядем при фастинг диета?Фастинг диетата е режим на периодично гладуване, при който тялото минава през активен детокс. Какво е фастинг диетата и как трябва да се храните.
ЦикламатЦикламатът (Е952) е синтетичен подсладител, заместител на захарта. Цикламатът е забранен в САЩ и Англия, защото може да причини рак. Още през 60-те години става ясно, че цикламат причинява рак на лабораторни мишки
ЮфкаЮфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. За щастие и до днес по магазините можем да закупим домашна юфка, с нейния познат и почти непроменен вкус.
Пропил галатВ етикетите често срещаме изписано като хранителна добавка Е310 - антиоксидант, регулиращ киселинността, известен като пропил галат. Има научни предположения, че пропил галатът има вина за злокачествени тумори
Овче СиренеОвчето сирене трябва да се консумира редовно, защото е изключително полезен млечен продукт. Състав и ползи от овчето сирене.
ЕхинацеяЕхинацеята /Echinacea/ представлява многогодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни. Ехинацеята е много силен имуностимулатор. Ехинацеята се прилага под формата на чай, мехлем и тинктура.
Как да се храним, когато тренирамеАко имате конкретна фитнес цел, без значение дали тя е естетика, здраве, изпълнение или всичко взето заедно, вашият хранителен план определя всичко. Какво ядете и кога, когато спортувате - тренировъчна програма.
Идеи за полезни сладкиши с ябълково брашноОсвен че е толкова здравословно ябълковото брашно е и наистина вкусно. Ябълковото брашно са узрели ябълки, изсушени и смлени на брашно. С ябълково брашно се приготвят полезни сладкиши и десерти
Идеи за евтини и икономични ястияВсеки би желал, седне ли на трапезата, тя да бъде отрупана с различни вкусотии. По природа хората са чревоугодници и биха искали да опитат колкото се може повече ястия.
Диета при язваПрепоръката при язва е да се спазва редовният режим на хранене – закуска, втора закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Диетата при язва се съобразява с фазата на заболяването. Забранени и позволени храни при язва
Подправките: Душата на всяко ястиеПодправките могат да бъдат растителни - листа, корени, плодове, кори или получени по химичен път продукти със специфичен аромат и вкус. Най-използваните подправки в българската кухня
СпирулинаСпирулината представлява едноклетъчни сини водорасли. Спирулината е изключително богата на голямо количество витамини и минерали.
Кратка история на картофения чипсСъществува история, според която хората, които са изобретили чипса, са американският милионер Корнелиус Вандербилд и готвачът Джордж Крам от хотел Муун през 1853 г. Кратка история на чипса. Как да приготвим чипс